Hier lees je de laatste nieuwsberichten van en over Crabbelaer en De 6 Helmen.

 

 

RITCS Café - Crabbelaer HOMMAGE - 09/02/2021

Update - 15/11/2020

 

De officiele lancering van Crabbelaer Biezebaaze, voorzien in november 2020 is omwille van de Corona pandemie uitgesteld totdat de Belgische horeca structureel weer mag heropenen.

 

Voor de curieuzeneuzen onder jullie kunnen we ondertussen alvast het bier beschrijven:

Crabbelaer Biezebaaze, in samenwerking met Kurt (van Biezebaaze) Burgelman, is een Kölsh type bier van hoge gisting.

 

Het is dus een Gölsh geworden, (Gentse Kölsh), een doordrinker met fijne bitterheid door nobele Duitse hoppen en de subtiele mangotoets door een extra dryhopping. Mooie mix van mout met vooral haver en tarwemout en aangepast maishschema geeft genoeg body, ook al is het een vrij licht biertje.

 

Onze proevers vatten het volgende samen : Hopboeketje bij de eerste neus. Dorstlessende aanzet, fruitig, rollend in de mond. Afdronk met toets van fris dennenhout, banaan en mango. 5,7% Vol Alc en 27 EBU.

 

 

Tasted 4 you - 19/09/2020

 

Hommage aan Luc De Vos

 

Gent is een nieuw artisanaal bier rijker met de Crabbelaer Hommage, een 100% bio-bier tripel dat werd ontwikkeld en verfijnd tijdens de corona lockdown. Het nieuwe tripel bio-bier positioneert zich als een ‘round beer’ en belooft een absolute smaakbeleving, als een avontuur dat alle zintuigen prikkelt, met ontdekkingen van de eerste slok tot de laatste.

 

 Lees verder

 

HLN - 09/09/2020

 

Gentse brouwers maken bier ter ere van Luc De Vos: “We zochten hopsoorten die bij zijn persoonlijkheid passen”

 

 

De Gentse brouwerij Crabbelaer brengt een bier ter ere van Luc De Vos op de markt. Met hun Crabbelaer Hommage houden ze zo ook bijna zes jaar na zijn dood de herinnering aan de zanger levendig. “Al van toen ik de begrafenis van De Vos op het Sint-Pieters-Plein bijwoonde, speelde ik met het idee.”

Lees verder 

 

 

HLN - 13/08/2020

Crabbelaer maakt BiezeBaazeBier: fans mogen mee beslissen over smaak en uitzicht

 

Eind september op de markt: BiezeBaazeBier. Nog Gentser kan het moeilijk worden. Crabbelaer is een bestaand Gents bier, maar wilde die verankering met de eigen stad benadrukken. Zo kwamen ze bij Kurt Burgelman terecht. En die laat zijn fans mee beslissen over welk bier dat juist moet zijn. “Ze kiezen alvast massaal voor glas, terwijl wij het eigenlijk in blik wilden uitbrengen.”

Lees verder 

 

 

Nieuwsblad - 03/02/2016

VIDEO. Brouwerij doet oproep: “Alstublieft, stop met ons bier te drinken”

 

Gent - De Gentse brouwerij De 6 Helmen vraagt in een filmpje om niet langer haar bier Crabbelaer te drinken. Het gaat om een geestige marketingstunt: het gaat uitstekend met Crabbelaer, zo goed zelfs dat de vraag het aanbod overstijgt.
Lees verder

HLN - 11/05/2015

Crabbelaer-bloem voor moederdag

 

Op de Bloemenmarkt op de Kouter deelden de mensen van Crabbelaer gisteren Spaanse madeliefjes in een bierflesje uit.

Dat deden ze ter ere van moederdag. "Zo willen we Crabbelaer, ons Gents bier, bekender maken bij het grote publiek en vooral ook bij vrouwen", vertelt Benoit Dubrulle. Op het plein werden 100 Crabbelaer-flesjes met een bloem in in een hartvorm gezet. Daarna werden ze uitgedeeld aan vrouwelijke passanten.

Lees verder